Contentonderzoek 2015

Version1
Categories
Download13346
Size839 KB
Create Dateaugustus 10, 2015
Last Updatedseptember 12, 2015
File
Contentonderzoek 2015

Download gratis het Contentonderzoek 2015. Door het (gratis) te downloaden, word je lid van de onderzoeksnieuwsbrief van Contenteer. Dat betekent dat we je (maximaal 4 keer per jaar) op de hoogte houden van de onderzoeken die we doen en de resultaten (altijd gratis) met je delen.

3 opvallende resultaten

Geen relatie tussen tevredenheid en effectiviteit

Slechts 36% van de bedrijven heeft contentdoelstellingen, die gemeten worden. Toch zijn de respondenten in meerderheid tevreden met de resultaten van hun contentinspanningen. Maar waarom?

Kwantiteit wint het van kwaliteit

Bedrijven willen in 2016 méér content gaan maken. Dat willen ze doen met hetzelfde budget. Tegelijkertijd zegt 65% van de respondenten dat zij het maken van goede content als grootste uitdaging zien. Om te bepalen of content goed is, wordt echter vooral gekeken naar de inhoudelijke correctheid van de content en veel minder naar andere kwaliteitscriteria (zo wordt er slechts in 34% van de gevallen gebruik gemaakt van een eindredacteur).

De tijd die nodig is voor contentcreatie wordt onderschat

34% van de respondenten zegt meerdere keren per week (maar niet elke dag) content te publiceren. En het maken van die content kost hen tussen 2 en 4 uur. De meerderheid van de redacties bestaat uit maximaal 3 personen. Een kleine rekensom leert ons dat zelfs een redactie van slechts één persoon, bij die creatietijd, dagelijks in elk geval drie artikelen zou moeten kunnen schrijven.Het lijkt er dus op dat contentmakers veel tijd kwijt zijn aan omslachtige processen óf dat men geen realistisch beeld heeft van de tijd die met contentcreatie gemoeid is.

 


11.384 keer gelezen Geschreven door